De meerderheid van de horecazaken in het centrum staat leeg. Dat deze sector het moeilijk heeft is zeker ook een gevolg van de coronamaatregelen de afgelopen periode.
De teloorgang was echter daar voor al bezig.
Er wordt nu gezocht naar remedies om de leegstand weg te werken maar blijkbaar tot nu toe zonder enig succes.
De stad heeft al pogingen ondernomen maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.
Het aanreiken van oplossingen kan mijns inziens maar lukken mits inbreng van de sector zelf.
Daarom ondermeer volgende vragen:
- welke inspanningen of pogingen heeft de stad al ondernomen?
- er was in eerste instantie interesse om op een aanbod van de stad in te gaan. Wat waren de redenen dat er niemand uiteindelijk op is ingegaan?
- is er overleg met de sector?
- heeft men al onderzocht waarom zo een groot aantal horecazaken leeg staan?
- zo neen, waarom niet. Zo ja wat is het resultaat en wat doet het college van burgemeester en schepenen hiermee ?
- heeft de stad ondertussen nieuwe ideeën? Zo ja, welke?
- is het gerucht over een zomerbar een gerucht of meer dan dat?