wo 06/12/2023 - 19:00 gemeenteraadzaal
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de lijst van stad Sint-Niklaas met aanpassingen aan de nominatieve subsidies goed te keuren.
De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 voor stad en OCMW bevat de doelstellingen, actieplannen, acties en kredieten waarmee het bestuur invulling wenst te geven aan het beleidsprogrogramma 'Samen maken we de stad van morgen'. Hoewel het meerjarenplan geïntegreerd is voor stad en OCMW, moet elk bestuur eerst zijn aandeel apart vaststellen, vooraleer de integrale versie van het meerjarenplan door de gemeenteraad kan worden vastgesteld. Aangezien het stadsbestuur de financiële gevolgen moet dragen van de keuzes die de raad voor maatschappelijk welzijn maakt, moet de gemeenteraad de beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn voor het aandeel van het OCMW eerst goedkeuren, vooraleer de integrale aanpassing nummer acht van het meerjarenplan 2020-2025 kan worden vastgesteld.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het aandeel van het OCMW in aanpassing nummer acht van het meerjarenplan 2020-2025 goed te keuren.
De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 voor stad en OCMW bevat de doelstellingen, actieplannen, acties en kredieten waarmee het bestuur invulling wenst te geven aan het beleidsprogramma 'Samen maken we de stad van morgen'. Hoewel het meerjarenplan geïntegreerd is voor stad en OCMW, moet elk bestuur eerst zijn aandeel apart vaststellen vooraleer de integrale versie door de gemeenteraad kan worden vastgesteld.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het aandeel van het stadsbestuur in aanpassing nummer acht van het meerjarenplan 2020-2025 en de kredieten 2024 vast te stellen.
De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 voor stad en OCMW bevat de doelstellingen, actieplannen, acties en kredieten waarmee het bestuur invulling wenst te geven aan het beleidsprogramma 'Samen maken we de stad van morgen'.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de geïntegreerde aanpassing nummer acht van het meerjarenplan 2020-2025 vast te stellen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het reglement taxicheques voor minder mobiele inwoners met een beperkt inkomen goed te keuren.
VoedSaam vzw is een sociaal distributieplatform in het Waasland dat voornamelijk voedseloverschotten zoekt, ophaalt en herverdeelt aan Wase organisaties.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met VoedSaam vzw te verlengen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een samenwerkingsovereenkomst met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender vzw (CGG Waas en Dender) met betrekking tot forensische zorg voor justitiabelen goed te keuren. Deze overeenkomst kadert in het besluit van de Vlaamse regering van 23 december 2022 over de subsidiëring van forensische zorg in het kader van de opdrachten van de justitiehuizen. Justitiabelen zijn verdachte, beschuldigde, beklaagde, inverdenkinggestelde, veroordeelde of geïnterneerde personen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw in het kader van vervoer op maat van minder mobiele inwoners goed te keuren.
De Gemeenschap zal, in uitvoering van Plan Samenleven, werken rond ongekwalificeerde uitstroom bij jongeren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met De Gemeenschap vzw goed te keuren.
Stad Sint-Niklaas heeft voor werkjaar 2023-2024 opnieuw ingetekend op de projectsubsidie voor het ontwikkelen en uitrollen van een actieplan straatintimidatie (actie zestien binnen Plan Samenleven). Dit project loopt van oktober 2023 tot oktober 2024 en omvat onder andere de verdere samenwerking met Plan International binnen het Safer Cities-project. Het Safer Cities programma is een 360° aanpak die de strijd aangaat tegen grensoverschrijdend gedrag in de publieke ruimte. In het vorige projectjaar lag de focus op sensibilisering, verkenning en analyse door middel van enerzijds het digitaal platform en anderzijds de organisatie van focusgroep sessies met jongeren, verenigingen en experten. Daarnaast werd er ook een sensibiliseringsactie uitgevoerd. De samenwerking dit jaar legt de nadruk op het uitvoeren van het lokaal actieplan straatintimidatie. Het actieplan wil elke vorm van grensoverschrijdend gedrag aanpakken in onze stad. Onder begeleiding van Plan International wordt het actieplan uitgerold waarbij er onder andere een stuurgroep wordt opgezet om dit een gedragen actieplan te maken, ook wordt een train de trainer aanbod voorzien naar jongerenverenigingen en vertegenwoordigers uit het feestmilieu, en zal er samengewerkt worden in het opzetten van een communicatiecampagne rond grensoverschrijdend gedrag in onze stad.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Plan International goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in het kader van Plan Samenleven. Bij de uitvoering van de acties van Plan Samenleven kan het lokaal bestuur beroep doen op de ondersteuning van het Agentschap Integratie en Inburgering. In dat kader is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, die met een jaar wordt verlengd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Integratie en Inburgering goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in het kader van Plan Samenleven, onder andere voor de actie 'versterken van het Nederlands'. Dit geeft de mogelijkheid om meer oefenkansen te (laten) organiseren. In het kader daarvan wordt een samenwerkingsovereenkomst met Ligo Waas en Dender afgesloten.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Ligo Waas en Dender
goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in kader van Plan Samenleven, onder andere voor de actie 'uitvoeren actieplan integrale toegankelijkheid'. Dit geeft de mogelijkheid om sterker in te zetten op de reeds geformuleerde doelstellingen rond integrale toegankelijkheid. In kader daarvan wordt de samenwerkingsovereenkomst met Inter uitgebreid.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het addendum 2024 bij de samenwerkingsovereenkomst met Inter
goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in kader van het Plan Samenleven, onder andere voor de actie versterken van het Nederlands. Dit geeft de mogelijkheid om meer oefenkansen te (laten) organiseren. In kader daarvan wordt de samenwerkingsovereenkomst met Avansa Waas en Dender uitgebreid.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst 2024 met Avansa Waas en Dender
goed te keuren.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de lijst van OCMW Sint-Niklaas met aanpassingen aan de nominatieve subsidies goed te keuren.
De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 voor stad en OCMW bevat de doelstellingen, actieplannen, acties en kredieten waarmee het bestuur invulling wenst te geven aan het beleidsprogramma 'Samen maken we de stad van morgen'. Hoewel het meerjarenplan geïntegreerd is voor stad en OCMW, moet elk bestuur eerst zijn aandeel apart vaststellen vooraleer de integrale versie door de gemeenteraad kan worden vastgesteld.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het aandeel van het OCMW in aanpassing nummer acht van het meerjarenplan 2020-2025 vast te stellen.
Conform de beheersovereenkomst met Zorgpunt Waasland wordt het aangepaste meerjarenplan 2020-2025 ter goedkeuring voorgelegd aan de raad voor maatschappelijk welzijn.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de aanpassing 2023 aan het meerjarenplan van Zorgpunt Waasland goed te keuren.
VoedSaam vzw is een sociaal distributieplatform in het Waasland dat voornamelijk voedseloverschotten zoekt, ophaalt en herverdeelt aan Wase organisaties.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met VoedSaam vzw goed te keuren.