Ik verwijs naar mijn schriftelijke vraag naar een overzicht van het personeelsverloop en het uitvalpercentage binnen onze organisatie.
Uit uw antwoord in bijlage blijkt dat het totale verlooppercentage over de afgelopen 5 jaar zich situeert tussen de 5,68% en 8,01%. In vergelijking met gekende cijfers bij andere lokale overheden (zie link Vergelijken van personeelsverloop bij lokale besturen - Werken bij de overheid) is dit laag. Onze stad blijkt dus een aantrekkelijke werkgever en dat is goed.
Anderzijds staat daar tegenover dat de stad in vergelijking met bv. het Vlaams overheidspersoneel (zie link naar de ziektecijfers Ziekteafwezigheid personeel Vlaamse overheid | Vlaanderen.be) blijkbaar een hoog percentage langdurig zieken kent.
Waar de Vlaamse overheid een ziektepercentage van rond de 4,5% kent voor afwezigheden van meer dan 30 kalenderdagen, ligt dat bij onze stad op respectievelijk 19,06% (2022) en 17,06% (2023).
Beschikt de schepen bij wijze van benchmark over cijfers van andere centrumsteden of gemeenten? Zo ja, in welke mate verschillen deze van de Sint-Niklase cijfers? Zo neen, acht de schepen zo'n benchmark onderzoek nuttig?
Wat is volgens de schepen de oorzaak van dit hoge cijfer langdurig zieken en via welke welzijnsmaatregelen wil de schepen hieraan verhelpen?