do 16/11/2023 - 19:00 gemeenteraadzaal
Activiteiten Cultuurcentrum Sint-Niklaas vzw (ACCSI vzw) heeft als opdracht de volledige programmering (receptief en eigen aanbod) te organiseren in de stedelijke infrastructuur behorend tot het cultuurcentrum.
Artikel 12 van de samenwerkingsovereenkomst tussen het stadsbestuur Sint-Niklaas en ACCSI vzw bepaalt dat het budget van de vereniging aan de gemeenteraad moet worden voorgelegd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de budgetwijziging 2023 en het budget 2024 en de daarin voorziene dotatie goed te keuren.
In zitting van 22 maart 2019 stelde de gemeenteraad de beheerscommissie van de stedelijke openbare bibliotheek samen. De Groen-fractie vraagt de vervanging van één lid in de beheerscommissie van de bibliotheek.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiertoe over te gaan.
De gemeenteraad in zitting van 22 maart 2019 duidde de vertegenwoordigers aan voor de academieraad voor de stedelijke academie voor muziek, woord en dans (SAMWD).
Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd een vertegenwoordiger te wijzigen.
In het kader van het 'diftar huis-aan-huis' project is een reglement op de belasting op de ophaling en verwerking van restafval (huisvuil) ingevoerd dat geldt tot en met 31 december 2025. Een groot deel van de personen die aan de voorwaarden voldoen om een vermindering van deze belasting te bekomen, zijn gekend bij de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ). Om de gegevens van deze personen van de KSZ te verkrijgen, heeft de stad een overeenkomst afgesloten die eindigt op 31 december 2023.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de overeenkomst met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ)
met twee jaar te verlengen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de eindafrekening van de opdracht 'uitbreiden van het bufferbekken op waterloop 1273'.
Het idee om een lokale voedingsstrategie op te maken voor Sint-Niklaas is van onderuit gestart. In 2018 gingen deelnemers van het atelier ‘Sint-Niklaas slimme stad’ op zoek naar concrete projecten rond maatschappelijke uitdagingen. Eén van de gekozen uitdagingen was het ontwikkelen van een lokale voedingsstrategie voor Sint-Niklaas.
In 2021 startte onder begeleiding van experten Let us en Rikolto. In 2022 werd er aan de nota geschreven door externe experten, de stad, de klimaatcoach van de scholen en een medewerker van Avansa Waas-en-Dender. Midden dat jaar was er een eerste draft beleidsplan 'lokale voedingsstrategie Boer en Burger' klaar. In 2023 herwerkte de dagelijkse landbouwraad de nota in overleg met de bevoegde administratie en schepenen van de stad.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het beleidsplan lokale voedingsstrategie 'Boer en Burger' goed te keuren.
Op 9 mei 2022 ging het college van burgemeester en schepenen akkoord om de samenwerking regiobib uit te werken tegen 1 januari 2024, dit samen met negen andere Wase gemeenten.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het eengemaakt dienstreglement regiobib Waas goed te keuren.
Stad Sint-Niklaas vormt in de algemene vergadering van Activiteiten Cultuurcentrum Sint-Niklaas vzw (ACCSI vzw) slechts één lid (categorie A). Ingevolge artikel 246 § 2 van het decreet lokaal bestuur moeten de vertegenwoordigers van de gemeente handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. Dit betekent dat de gemeenteraad voorafgaand aan de algemene vergadering kennis moet nemen van de agenda van deze vergadering en het standpunt van het stadsbestuur moet bepalen dat door de vertegenwoordiger van de stad moet worden ingenomen op de algemene vergadering. De stad beschikt over de meerderheid van stemmen in de algemene vergadering en wordt vertegenwoordigd door schepen Filip Baeyens, tevens voorzitter.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van de algemene vergadering van ACCSI vzw die doorgaat op maandag 4 december 2023 en het mandaat van de vertegenwoordiger te bepalen.