vr 28/02/2025 - 19:00 gemeenteraadzaal
De dienst boekhouding van de stad Sint-Niklaas wenst nieuwe leningen aan te gaan voor de financiering van de investeringsuitgaven 2025 van het stadsbestuur Sint-Niklaas, het OCMW Sint-Niklaas, de politiezone Sint-Niklaas en de Hulpverleningszone Waasland. Stad Sint-Niklaas treedt op als opdrachtencentrale voor het OCMW Sint-Niklaas, de Hulpverleningszone Waasland en de politiezone Sint-Niklaas bij de gunning van de opdracht.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunning, raming en voorwaarden goed te keuren.
De dienst boekhouding van de stad Sint-Niklaas wenst nieuwe leningen aan te gaan voor de financiering van de investeringsuitgaven 2025 van het stadsbestuur Sint-Niklaas, het OCMW Sint-Niklaas, de politiezone Sint-Niklaas en de Hulpverleningszone Waasland. Stad Sint-Niklaas treedt op als opdrachtencentrale voor het OCMW Sint-Niklaas, de Hulpverleningszone Waasland en de politiezone Sint-Niklaas bij de gunning van de opdracht.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunning, raming en voorwaarden goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraadszitting van 24 januari 2025 goed te keuren.
Een inspecteur van de dienst interventie gaat vanaf 1 maart 2025 werken bij lokale politie Hamme/Waasmunster. Als gevolg hiervan ontstaat er een vacature van inspecteur bij de directie operaties, afdeling dringende politiehulp, dienst interventie.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een functie van inspecteur van politie vacant te verklaren voor de directie operaties, afdeling dringende politiehulp, dienst interventie.
Het diensthoofd van de dienst logistiek gaat met pensioen. Als gevolg hiervan ontstaat binnen de directie interne bedrijfsvoering een vacature van diensthoofd logistiek.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een functie van diensthoofd logistiek met de graad van consulent vacant te verklaren.
Een inspecteur van de dienst interventie vult een vacature bij de lokale recherche van de lokale politie Sint-Niklaas in. Als gevolg hiervan ontstaat er een vacature van inspecteur bij de directie operaties, afdeling dringende politiehulp, dienst interventie.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een functie van inspecteur van politie vacant te verklaren voor de directie operaties, afdeling dringende politiehulp, dienst interventie.
Als gevolg van het onverwachte overlijden van een inspecteur van politie ontstaat er een vacature van inspecteur bij de directie operaties, afdeling intelligence & opsporingen en onderzoek, dienst lokale recherche.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een functie van inspecteur van politie vacant te verklaren voor de directie operaties, afdeling intelligence & opsporingen en onderzoek, dienst lokale recherche.
De personeelsformatie bevat onder meer 151 functies van inspecteur van politie. Operationele medewerkers die aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals minstens 58 jaar zijn, kunnen voorafgaand aan hun pensioen gebruik maken van het stelsel van non-activiteit voorafgaand aan het pensioen (NAVAP). Zij kunnen ten vroegste zes maanden op voorhand NAVAP aanvragen. Omdat de korpsleiding goede ervaringen heeft met het werken met voorafnames van NAVAP wenst zij opnieuw te werken met een aantal voorafnames aan NAVAP. Gezien de voorspelde uitstroom eind 2025 en 2026 als gevolg van NAVAP wenst de korpsleiding vier functies van inspecteur bij de interventiedienst nu reeds vacant te verklaren in voorafname aan NAVAP.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vier functies van inspecteur van politie vacant te verklaren voor de afdeling dringende politiehulp, dienst interventieteams.
In zitting van 19 december 2013 heeft de gemeenteraad met ingang van 1 januari 2014 de gemeentelijke saneringsbijdrage en -vergoeding opnieuw vastgesteld. Er werd toen beslist om voor de gemeentelijke bijdrage de maximale component van 1,4 keer het bovengemeentelijke tarief toe te passen.
Naar aanleiding van een wijziging in het Vlaams Regeerakkoord zullen de tarieven voor de bovengemeentelijke en gemeentelijke sanering wijzigen.
Het is aangewezen de gemeentelijke saneringsbijdrage alsook te wijzigen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijzigingen in het reglement op de gemeentelijke saneringsbijdrage en -vergoeding goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de besluiten van de burgemeester van 24 januari 2025 houdende instelling van een zwemverbod ter hoogte van de aquarena, de oude zwemsteiger en het strand van het provinciaal domein De Ster te bekrachtigen.
Er worden een aantal wijzigingen aan de rechtspositieregeling en het arbeidsreglement voorgesteld, te weten een aantal algemene, eerder technische aanpassingen, en een aantal aanpassingen met betrekking tot interne personeelsmobiliteit.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde wijzigingen aan de rechtspositieregeling goed te keuren.
De academieraad voor d’Academie Beeld is één van de adviesraden in stad Sint-Niklaas. Via de adviesraden betrekt de stad middenveldorganisaties, belangengroepen en experts bij haar beleid. Ze hebben een vaste samenstelling en komen op vaste tijdstippen samen. De academieraad Beeld adviseert de school en de gemeenteraad over aangelegenheden die hen rechtstreeks aanbelangen. De school of de gemeenteraad vraagt over deze aangelegenheden voorafgaand advies aan de academieraad. De academieraad kan hierover ook uit eigen beweging schriftelijk advies uitbrengen, waarna de school, de gemeenteraad binnen dertig kalenderdagen een met redenen omkleed antwoord geeft.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te duiden voor de academieraad van d’Academie Beeld.
De academieraad voor d’Academie Podium is één van de adviesraden in stad Sint-Niklaas. Via de adviesraden betrekt de stad middenveldorganisaties, belangengroepen en experts bij haar beleid. Ze hebben een vaste samenstelling en komen op vaste tijdstippen samen. d’Academie Podium wordt beheerd door de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen dat voor bepaalde aangelegenheden advies vraagt aan de academieraad. Deze raad, die door de gemeenteraad wordt aangesteld voor de duur van een legislatuur, beschikt daarvoor over een omschreven informatierecht over het reilen en zeilen van de academie.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te duiden voor de academieraad van d’Academie Podium.
De stedelijke adviesraad voor personen met een beperking is de woordvoerder van verschillende plaatselijke organisaties en verenigingen die zich om personen met een beperking bekommeren. De stedelijke adviesraad denkt na over thema’s of acties van de stad Sint-Niklaas die personen met een beperking aanbelangen. De raad brengt op vraag advies uit, signaleert knelpunten en werkt soms mee aan sensibiliserende acties. Ze vergadert ongeveer drie keer per jaar.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te stellen in de stedelijke adviesraad voor personen met een beperking.
De museumcommissie van het SteM werd opgericht op 3 april 2014. Om de commissie samen te stellen deed het stadsbestuur een open oproep aan geïnteresseerden, gebruikers of experts. De input in de museumwerking komt vanuit het werkveld en creëert ook een breed draagvlak onder meer naar het bestuur toe.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te duiden voor de museumcommissie.
De beheerscommissie van de bibliotheek is een adviesorgaan dat het bestuur advies geeft bij het nemen van beslissingen. Ze bewaakt mee de goede werking van de bibliotheek in de stedelijke en bovenlokale context. De commissie bestaat uit afgevaardigden van de gebruikersgroep, politiek afgevaardigden en afgevaardigden van de cultuurraad.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de vertegenwoordigers voor de beheerscommissie bibliotheek aan te duiden.
De seniorenadviesraad is bevoegd om op eigen initiatief adviezen te richten aan het stadsbestuur of het OCMW-bestuur. Advies kan geformuleerd worden in verband met de volgende thema’s: huisvesting, dienstverlening, gezondheidszorg, veiligheid, mobiliteit, maatschappelijke participatie van senioren, culturele en sportieve aangelegenheden ...
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te stellen in de stedelijke seniorenraad.
Vanaf 2025 worden alle Vlaamse Logo's (Lokaal GezonsheidsOverleg) samen Gezondheidsmakers vzw. Stad Sint-Niklaas was lid van Logo Waasland en bijgevolg van Gezondsheidsmakers.
Gezondheidsmakers zet verder in op hun missie ‘Gezondheid toegankelijk en vanzelfsprekend maken voor iedereen’.
Met de specifieke expertise, jarenlange ervaring en een rugzak aan wetenschappelijk onderbouwde methodieken zorgt Gezondheidsmakers ervoor dat lokale of regionale initiatieven niet alleen kwalitatief maar ook duurzaam zijn. De vernieuwde organisatie staat voor meer expertise, een sterk netwerk en een flexibele aanpak.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een vertegenwoordiger voor de regionale adviesraad Gezondheidsmakers Waasland
aan te duiden.
Festival van Vlaanderen Gent en Historische Steden vzw heeft als doel het bevorderen van het artistieke leven op vlak van het kunst- en geestesleven.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Festival van Vlaanderen Gent aan te duiden.
De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (afgekort VMW) heeft tot doel de studie, de oprichting en de exploitatie van alle installaties die nodig zijn voor de openbare watervoorziening en de inzameling en zuivering van afvalwater. De stad Sint-Niklaas is lid van VMW.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een vertegenwoordiger voor de raad van bestuur van Vlaamse Maatschappij Voor Watervoorziening cvba (De Watergroep) voor te dragen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de vertegenwoordigers aan te duiden voor de algemene vergadering van vzw ACCSI, alsook leden voor te dragen voor het bestuursorgaan en het dagelijks bestuur.
WoonST is de woonmaatschappij voor Sint-Niklaas en Temse.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden voor de algemene vergadering, evenals de vertegenwoordigers voor te dragen in het bestuursorgaan van WoonST.
Buurtbedrijf Drietakt vzw biedt door middel van duurzame tewerkstelling van kansengroepen
buurt- en nabijheidsdiensten aan, zoals huishoudelijke hulp, hulp bij tuinonderhoud, een klusjesdienst en een verhuisploeg.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te duiden in de algemene vergadering en vertegenwoordigers voor te dragen voor de raad van bestuur van Drietakt vzw.
Het doel van Toerisme Waasland is het bijdragen tot de ontwikkeling, promotie en kwaliteitsbewaking van het toeristische aanbod, onder al zijn vormen, binnen het werkingsgebied van het Waasland.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd twee effectieve vertegenwoordigers aan te duiden voor de algemene vergadering van Toerisme Waasland vzw, alsook een kandidaat-bestuurder voor te dragen voor het bestuursorgaan.
Toerisme Oost-Vlaanderen heeft als belangeloos doel het bijdragen tot de ontwikkeling, promotie en kwaliteitsbewaking van het toeristisch aanbod binnen haar werkingsgebied. Stad Sint-Niklaas is lid van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een effectieve vertegenwoordiger aan te duiden voor de algemene vergadering van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw en desgewenst een kandidaat-bestuurder voor te dragen voor het bestuursorgaan.
Jomi vzw heeft tot doel het creëren van gelijke kansen door sociale tewerkstelling voor personen die omwille van verschillende redenen niet meer tewerkgesteld kunnen worden binnen het gewoon arbeidscircuit.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd vertegenwoordigers aan te duiden voor de algemene vergadering van Jobs en Milieu vzw.
Jeugdwerk Ondersteunen in Sint-Niklaas (JOS) vzw heeft tot doel de verwezenlijking van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, meer specifiek het ondersteunen van het jeugdwerk in algemene zin en het bevorderen van participatie aan het jeugdwerk van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordigers aan te duiden voor de algemene vergadering, alsook de leden voor het bestuursorgaan voor te dragen voor Jeugdwerk Ondersteunen in Sint-Niklaas vzw.
Het project 'Geef vorm aan Europa in de lokale politiek!' stelt lokale politici in staat om samen te werken en informatie over EU-gerelateerde onderwerpen die van belang zijn voor hun kiezers op lokaal niveau te verspreiden. Het moet ook leiden tot grotere betrokkenheid van burgers en meer debatten over de toekomst van Europa, en zo bijdragen aan de totstandkoming van een Europese publieke ruimte.
De Europese commissie nodigt lokale politici uit om een aanvraag in te dienen om zich aan te sluiten bij het netwerk. Zodra we lid zijn van het netwerk, gaan we als lokale vertegenwoordiger in debat met leden van het eigen kiesdistrict en/of lokale media over politieke initiatieven en maatregelen die door de EU genomen zijn. Dit project wordt geïmplementeerd in nauwe samenwerking met het Europees Parlement en het Europees netwerk van regionale en lokale politici van het Comité van de Regio's.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om aan te sluiten bij dit netwerk en een effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden.
De dienstverlenende vereniging Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas (Interwaas) heeft de streekontwikkeling in het Waasland tot voorwerp:
- het Waasland is de (referentie)regio Waasland, bestaande uit de tien gemeenten Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht;
- streekontwikkeling gaat over het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de regio en de aangesloten gemeenten, waarbij zowel ruimtelijke, ecologische, economische, sociale als culturele aspecten aan bod komen.
Hiertoe kan de vereniging projecten uitvoeren en/of ondersteunen alsook diensten verstrekken aan de aangesloten gemeenten ter ondersteuning van de gemeentelijke dienstverlening en taken. De vereniging behartigt in het algemeen de intergemeentelijke en regionale Wase belangen door onder meer het formuleren van gemeenschappelijke stellingen, het stimuleren van gemeenschappelijke acties en regionale vertegenwoordiging.
Het intergemeentelijk samenwerkingsverband van het Land van Waas (Interwaas) nodigt de stad uit tot de buitengewone algemene vergadering op 12 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
Intergem is een distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas, ook actief in de activiteiten riolering en kabel-tv infrastructuur.
De intercommunale vereniging voor energieleveringen in Midden-Vlaanderen (Intergem) nodigt stadsbestuur Sint-Niklaas uit op de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op 13 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
Farys verzorgt verschillende diensten in het publieke domein voor de deelnemende steden en gemeenten, op het vlak van drinkwaterdistributie en -transport en zuivering. Farys nodigt stadsbestuur Sint-Niklaas uit op de buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordigers in deze vergadering.
De opdrachthoudende vereniging voor Huisvuilverwerking Midden-Waasland (MIWA) nodigt stadsbestuur Sint-Niklaas uit voor de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op 25 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
Creat services dv is een aankoopdienst met ervaring op het vlak van aankoopprocessen en de selectie van aannemers, dienstverleners en leveranciers. Creat services dv plaatst voor haar leden overheidsopdrachten, sluit raamcontracten af en gaat steeds op zoek naar de beste prijs. De gemeenteraad van Sint-Niklaas besliste in zitting van 25 augustus 2023 in te stappen in de aankoopcentrale Creat services dv. Creat services dv nodigt de stad uit op de buitengewone algemene vergadering van 25 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
De Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (crematoriumbeheer) nodigt de stad uit op de buitengewone algemene vergadering van 18 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
Cipal dv is een dienstverlenende vereniging die focust op het gezamenlijk aankopen van IT-oplossingen en -diensten, het verzorgen en beheren van veilige informatiestromen en het bundelen van krachten om de uitdagingen inzake 'smart cities' gezamenlijk aan te pakken. Cipal nodigt de stad uit op de bijzonder algemene vergadering van 31 maart 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de agenda van deze vergadering en het mandaat te bepalen van de vertegenwoordiger in deze vergadering.
In de projectvereniging Erfpunt bundelen zeven Wase gemeenten (Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) hun krachten om samen de verborgen of geborgen archeologische sites, het uniek bouwkundig erfgoed en het typerend landschappelijk erfgoed met de juiste zorg te omringen en een plaats te geven in de maatschappij van vandaag en morgen. Als open en innovatief kenniscentrum participeert Erfpunt actief binnen dit regionaal onroerenderfgoedveld door ondersteuning te bieden aan de diverse erfgoedactoren bij het uitwerken en uitvoeren van een hedendaags beleid rond onroerend erfgoed en ruimtelijke ordening.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de gewijzigde statuten van Erfpunt goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunning, raming en voorwaarden goed te keuren voor het leveren van signalisatiemiddelen, hulpmiddelen en thermoplastische wegmarkeringen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de aangepaste gunningsvoorwaarden en indicatieve raming voor de opdracht 'rioproject herwaardering Molenbeek: fase G: Watermolendreef/Watermolenstraat' goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunning, indicatieve raming en voorwaarden van de opdracht 'politiehuis: renovatie platte daken oudbouw en nieuwbouw' goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de basisprincipes voor de taakverdeling inzake beheer en onderhoud van de riool- en regenwaterinfrastructuur langs gewestwegen goed te keuren.
Artikel 1.3.3. van de Vlaamse codex ruimtelijke ordening bepaalt dat een adviesraad voor ruimtelijke ordening wordt opgericht op het niveau van de gemeente, zijnde de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de nieuwe gecoro op te richten en de samenstelling ervan vast te stellen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een stedelijke straatnamencommissie op te richten en de samenstelling ervan vast te stellen.
De eigenaars van pand 16/17 in de Reinaert Galerij wensen door persoonlijke omstandigheden hun pand 16/17 niet langer te ruilen met een deel van pand 1/2/56/57 van de stad. Zij vragen aan de stad om de gemeenteraadsbeslissing van 1 maart 2024 betreffende deze ruil in te trekken en akkoord te gaan met de aankoop van pand 16/17. Het deel van pand 1/2/56/57 zou dan na de herontwikkeling van de Reinaert Galerij vermarkt kunnen worden.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de overeenkomsten die werden afgesloten met de eigenaars van de innemingen 5, 6, 9, 10, 25, 52, 66, 75 en 76, noodzakelijk voor het rioproject Hoogkameren.
Belgium Tower Partners nv wenst een nieuwe huurovereenkomst af te sluiten voor het bevestigen van gsm-antennes aan de toren van het stadhuis en het inrichten van een deel van de zolderruimte van het stadhuis als technisch lokaal. Het gaat over een bestaande site waarvoor de huurovereenkomst vernieuwd wordt.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan en de voorwaarden van de huurovereenkomst vast te stellen.
Op 26 augustus 2024 werd bij de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen een aanvraag ingediend door Interwaas (Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas), Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas en Danneels Development, A. Stocletlaan 195, 2570 Duffel, tot het bekomen van een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden aan Meesterstraat zn, 9100 Nieuwkerken, Klompenmakerstraat zn, 9100 Nieuwkerken en Theofiel Ellegierslaan zn, 9100 Nieuwkerken, sie B, nrs. 0319 A, 0326 C, 0317 B, 0326 A, 0318 E, 0328 Y.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het voorgestelde rooilijnplan en de aanleg van de wegenis.
De hernieuwde samenwerkingsovereenkomsten met Anonieme Alcoholisten Sint-Niklaas en Keerpunt worden voorgelegd. Anonieme Alcoholisten, AA is een internationale organisatie van en voor alcoholisten. Ze streeft naar herstel van de gevolgen van het drankprobleem van haar leden en stelt zich ten doel dit herstel door te geven aan eenieder die het verlangen heeft te stoppen met drinken. Keerpunt is een groep van Anonieme Alcoholisten.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze samenwerkingsovereenkomst goed te keuren.
Het doel van een eerstelijnszone is om te evolueren naar een vraaggestuurde en integrale
zorg en ondersteuning voor de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood. Zorgraden realiseren en versterken de samenwerking en coördinatie tussen lokale besturen,
eerstelijnszorgaanbieders, verenigingen van personen met een zorg- en ondersteuningsnood, verenigingen van
mantelzorgers en verenigingen van vrijwilligers om dit doel te bereiken.
Vanaf 1 januari 2025 gaat het besluit van de Vlaamse regering in voege rond de organisatie van de Eerstelijnszones. De uitvoering van dit besluit heeft een hervorming van de huidige organisatie tot gevolg.
De afvaardiging van verschillende organisaties, waaronder ook lokale besturen, zal ook op een andere manier verlopen dan voorheen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van het tijdspad voor deze hervorming, de nieuwe organisatie en de procedure voor afvaardiging voor de algemene vergadering en het bestuursorgaan. Verder wordt gevraagd leden af te vaardigen voor de clusters welzijn en lokale besturen, de algemene vergadering en het bestuursorgaan.
DUO for a JOB vzw linkt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond aan 50-plussers met een professionele ervaring om hun zoektocht naar een baan te stimuleren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met DUO for a JOB vzw, in het kader van Plan Samenleven, goed te keuren.
Stad Sint-Niklaas ontving in 2023 éénmalig een Vlaamse subsidie voor de uitbouw van OverKop in de regio Krachtgericht Waas en Dender en voor de ontwikkeling van een groeipad in het kader van psycho-educatie. Concreet werd in Zwijndrecht en in Lokeren een volwaardig OverKophuis uitgebouwd. Hiertoe werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de kernpartners (Sint-Niklaas, Arktos en CAW), het lokaal bestuur van Zwijndrecht en Vagevuur vzw (Lokeren) afgesloten.
In 2024 werd deze subsidie van het Vlaams agentschap opgroeien verlengd, waardoor ook deze samenwerkingsovereenkomst kon worden verlengd.
Met ministerieel besluit van 20 december 2024 kent de Vlaamse regering aan elk van de zestien erkende OverKopnetwerken opnieuw een subsidie toe voor de periode 1 januari 2025 tot en met 31 december 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met CAW Oost-Vlaanderen, Vagevuur Open Jeugdwerk vzw (Lokeren), Arktos vzw en het lokaal bestuur Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht goed te keuren.
Een inspecteur van politie wil met vervroegd pensioen gaan op 1 oktober 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het ontslag en de pensioenaanvraag van betrokkene goed te keuren.
De gemeenteraad stelde in zitting van 22 maart 2024 de personeelsformatie van de lokale politie Sint-Niklaas vast. In zitting van 25 oktober 2024 verklaarde de gemeenteraad een functie van officier operaties bij de directie operaties, graad commissaris van politie, vacant. De functie werd gepubliceerd in het erratum van mobiliteitscyclus 2024-04 van de geïntegreerde politie in 2024. Twee personen stelden zich kandidaat. Het selectiegesprek vond plaats op 8 januari 2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de als eerste gerangschikte kandidaat te benoemen vanaf 1 maart 2025 als commissaris van politie voor de functie van officier operaties bij de lokale politie Sint-Niklaas.
Naar aanleiding van het arbeidsongeval van 20 juni 2024 overkomen aan een inspecteur bij lokale politie Sint-Niklaas, ondervindt betrokkene geen blijvend restletsel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de toekenning van 0 % invaliditeit goed te keuren.
Op 6 juni 2022 werd een inspecteur slachtoffer van een arbeidswegongeval. Op 22 januari 2024 werden ons de besluiten van medische expertise door Medex opgestuurd. Hierin wordt de consolidatiedatum vastgelegd op 24 november 2023 met een blijvende invaliditeit van 2 %.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de toekenning van 2 % invaliditeit goed te keuren.
Naar aanleiding van het arbeidsongeval van 26 september 2024 overkomen aan een inspecteur bij lokale politie Sint-Niklaas, ondervindt betrokkene geen blijvend restletsel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de toekenning van 0 % invaliditeit goed te keuren.
Naar aanleiding van het arbeidsongeval van 20 juli 2024 overkomen aan een inspecteur bij lokale politie Sint-Niklaas, ondervindt betrokkene geen blijvend restletsel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de toekenning van 0 % invaliditeit goed te keuren.
Naar aanleiding van het arbeidsongeval van 30 augustus 2024 overkomen aan een inspecteur bij lokale politie Sint-Niklaas, ondervindt betrokkene geen blijvend restletsel.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de toekenning van 0 % invaliditeit goed te keuren.