Terug
Gepubliceerd op 29/06/2020

2020_IP_00036 - Interpellatie van raadslid Christel Geerts: Iedereen mee, ook de horeca!

gemeenteraad
ma 25/05/2020 - 19:00 gemeenteraadzaal
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Mia Mortier, Lieven Dehandschutter, Wout De Meester, Peter Buysrogge, Ine Somers, Carl Hanssens, Bart De Bruyne, Filip Baeyens, Sofie Heyrman, Gaspard Van Peteghem, Frans Wymeersch, Kris Van der Coelden, Christel Geerts, Roland Pannecoucke, Julien Ghesquière, Ilse Bats, Marc Huys, Bart Merckx, Maxime Callaert, Veerle De Beule, Femke Pieters, Hasan Bilici, Luk Huys, Kelly Van Elslande, Jan Snellings, Filip Herman, Aster Baeck, Johan Uytdenhouwen, Lore Baeten, Saloua El Moussaoui, Kristof Van Gansen, Jef Maes, Anneke Luyckx, Tchantra Van De Walle, Freyja De Rijcke, Koen De Smet, Karel Noppe, Tunrayo Adeolu, Christine Meert, Johan Verhulst

Afwezig

Jos De Meyer, Vanessa Blommaert, Gwen Merckx

Secretaris

Johan Verhulst

Voorzitter

Mia Mortier
2020_IP_00036 - Interpellatie van raadslid Christel Geerts: Iedereen mee, ook de horeca! 2020_IP_00036 - Interpellatie van raadslid Christel Geerts: Iedereen mee, ook de horeca!

Motivering

Indiener(s)

Christel Geerts

Gericht aan

Ine Somers

Tijdstip van indienen

zo 17/05/2020 - 21:46

Toelichting

In het verslag dat we recentelijk ontvingen in verband met de coronamaatregelen van de stad lezen we: “De stad bekijkt, in samenspraak met de lokale horeca uit de stadskern, de mogelijkheid om bij heropening van de zaken bestaande terrassen kosteloos uit te breiden.
Vraag: wanneer vond dit overleg plaats en kunnen we daarover geïnformeerd worden?
Wij pleitten er reeds eerder voor om het gestructureerd overleg op te starten. Het (kosteloos) uitbreiden van de terrassen lijkt ons een goede piste om bij de heropstart de capaciteit van de horecazaak op een veilige manier  uit te breiden. We lezen in dit verslag ook dat dit ook voor de horecazaken van buiten de stadskern zal worden. Dit is zeker positief te noemen.

Er werd vanuit de horeca gevraagd om dit overleg te specifiëren. Want de horeca is natuurlijk een vlag die een brede lading dekt met elk hun specifieke noden en het is belangrijk dat elk deelgebied gehoord wordt. Dus, bij deze zou het een idee kunnen zijn dat bijvoorbeeld de horecacoach of het Centrummanagement haar/hun contacten gebruik(t)en om de horeca op te splitsen volgens specifieke commerciële doelstelling. Daarbij kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan een differentiatie tussen de reguliere horeca die werken op jaarbasis en zij die eenmalig zaken wensen te organiseren. Hun noden en vragen zullen totaal anders zijn.
Vraag: werd op dit voorstel ingegaan op het bewuste overleg?
Volgens het hierboven vermeld verslag zou er een specifiek budget worden vrijgemaakt om de heropstart te ondersteunen.
Vraag: over welk bedrag gaat het? Is dit reeds beslist? Is het geen idee om de ‘’uitgespaarde gelden tegenover het niet moeten organiseren (zoals bijvoorbeeld Vredesfeesten) integraal te investeren in het ruime vrijetijdsgebeuren, waarbij de horeca- en de evenementensector zeker cruciale partners zijn.
Tot slot is het positief dat de stad op haar beurt de hand reikt tegenover de horeca. We lezen in het betrokken verslag: “Horecaondernemers worden opgeroepen hun gezamenlijke initiatieven te bespreken met de horecacoach”.
Vraag : werd deze oproep al verstuurd?