Het OverKophuis Sint-Niklaas is als één van de eerste OverKophuizen erkend door het Vlaams agentschap opgroeien en wordt tevens aanzien als aanspreekpunt voor de hele regio 'Krachtgericht Waas en Dender'. Intussen hebben in deze regio ook Zwijndrecht en Lokeren een OverKophuis, en zijn de voorbereidingen aan de gang voor de start van een OverKophuis in Dendermonde. Voor al deze dossiers is Sint-Niklaas de 'penhouder'.
De samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot het OverKophuis Sint-Niklaas verheldert de engagementen van de betrokken partijen. De stad, het CAW en Arktos verbinden zich er in deze overeenkomst toe van het OverKop-huis een bruisende, stimulerende plek te maken voor jongeren tussen twaalf en vijfentwintig jaar, met speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie en organisaties die zich richten op deze doelgroep. Hiertoe vaardigen de partners elk één halftijds equivalent medewerker per organisatie af voor de OverKop-werking, om zo samen in te staan voor het opnemen van de opgesomde taken. Ze hebben hierbij aandacht voor het gegeven dat de drie medewerkers onder verschillende werkgevers en bijgevolg met verschillende arbeidsvoorwaarden samenwerken.
Decreet lokaal bestuur, artikelen 40 en 41.
Decreet houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning van 29 november 2013.
Strategisch Programma Iedereen Mee.
de samenwerkingsovereenkomst met het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Oost-Vlaanderen vzw, Visserij 153, 9000 Gent, en Arktos vzw, Valkerijgang 26, 3000 Leuven, met betrekking tot het OverKop-huis, 9100 Sint-Niklaas, goed te keuren.
Een exemplaar van de samenwerkingsovereenkomst wordt als bijlage aan de notulen van deze zitting gehecht.
machtiging te verlenen aan de algemeen directeur en burgemeester, of een door de burgemeester aangeduid lid van het college van burgemeester en schepenen, tot ondertekening van de overeenkomst namens de stad.