do 21/12/2023 - 18:00 gemeenteraadzaal
Stad Sint-Niklaas is eigenaar van twee duplexappartementen van het scharniergebouw, dat deel uitmaakt van de site Vakschool, Onze-Lieve-Vrouwplein 5, 9100 Sint-Niklaas.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de verkoop van de twee duplexappartementen en de verkoopsvoorwaarden vast te stellen.
Stad Sint-Niklaas is eigenaar van twee duplexappartementen van het scharniergebouw, dat deel uitmaakt van de site Vakschool, Onze-Lieve-Vrouwplein 5, 9100 Sint-Niklaas.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de verkoop van de twee duplexappartementen en de verkoopsvoorwaarden vast te stellen.
Creat heeft een raamovereenkomst afgesloten voor mobiele telefonie en datacommunicatie. De afdeling ICT stelt voor in te stappen in de raamovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan om in te stappen in deze raamovereenkomst.
Creat heeft een raamovereenkomst afgesloten voor vaste telefonie en data. De afdeling ICT stelt voor in te stappen in de raamovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan om in te stappen in deze raamovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunning, raming en voorwaarden goed te keuren voor de nieuwe raamovereenkomst voor de verwerking van de diverse afvalstromen en het afvalbeheer van de stad .
De Vlaamse overheid heeft het initiatief genomen om lokale besturen te ondersteunen bij de handhaving op zwerfvuil. Stad Sint-Niklaas stelde zich kandidaat voor deze ondersteuning.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd, in navolging van de gemeenteraadsbeslissing van 20 januari 2023, akkoord te gaan met het inzetten van vijf extra OVAM-vaststellers voor de handhaving van zwerfvuil op grondgebied Sint-Niklaas en met de aanstelling van deze GAS-vaststellers.
Er werd een evaluatie gedaan van de autoluwe zones en verkeersfilters. Alle vragen, opmerkingen en gebreken omtrent het huidige systeem en reglement werden nauwgezet verzameld en geanalyseerd. De resultaten van deze analyse hebben geleid tot een aantal bijsturingen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het aangepast reglement goed te keuren.
Intergem wenst op de site van het Patershof een elektriciteitscabine op te richten en vraagt hiervoor een erfpachtrecht te verlenen.
Aan gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het verlenen van een erfpachtrecht voor de cabine en de voorwaarden van de overeenkomst tot het vestigen van het erfpachtrecht goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de kosteloze overdracht aan de stad van een strook grond ter hoogte van Koutermolenstraat 80, 9111 Belsele, ter realisatie van de rooilijn, om ingelijfd te worden in het openbaar domein van de stad, en de voorwaarden van de ontwerpakte goed te keuren.
Voor de heraanleg van de Leebrugstraat, in combinatie met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, moet nog een inneming gebeuren voor de plaatsing van een ondergronds pompstation op de overweg tussen Leebrugstraat 33 en 35A, 9100 Sint-Niklaas.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de overeenkomst die werd afgesloten met de eigenaar van inneming één.
Voor de uitbreiding van het speelbos in Sinaai kon een overeenkomst worden afgesloten voor de aankoop van een verpacht perceel grond, kadastraal bekend 10de afdeling, sectie B, nummer 1148A, met een kadastrale oppervlakte van 7.535 m².
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met deze aankoop.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met de aankoop van een perceel bouwland ter hoogte van Dillaertwijk, 9100 Sint-Niklaas, in functie van de toekomstige realisatie van een noordelijk stadsrandbos.
Er wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) opgemaakt voor de realisatie van een noordelijk stadsrandbos.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het rup Stadsrandbos Noord definitief vast te stellen.
Het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV) is sinds 1 mei 2019 van kracht. Elke vzw, opgericht voor 1 mei 2019, is verplicht om tegen uiterlijk 1 januari 2024 de statuten met de bepalingen van het WVV in overeenstemming te brengen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de aanpassingen aan de statuten van ACCSI vzw aan het wetboek goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het reglement taxicheques voor minder mobiele inwoners met een beperkt inkomen goed te keuren.
VoedSaam vzw is een sociaal distributieplatform in het Waasland dat voornamelijk voedseloverschotten zoekt, ophaalt en herverdeelt aan Wase organisaties.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met VoedSaam vzw te verlengen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een samenwerkingsovereenkomst met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender vzw (CGG Waas en Dender) met betrekking tot forensische zorg voor justitiabelen goed te keuren. Deze overeenkomst kadert in het besluit van de Vlaamse regering van 23 december 2022 over de subsidiëring van forensische zorg in het kader van de opdrachten van de justitiehuizen. Justitiabelen zijn verdachte, beschuldigde, beklaagde, inverdenkinggestelde, veroordeelde of geïnterneerde personen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw in het kader van vervoer op maat van minder mobiele inwoners goed te keuren.
De Gemeenschap zal, in uitvoering van Plan Samenleven, werken rond ongekwalificeerde uitstroom bij jongeren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met De Gemeenschap vzw goed te keuren.
Stad Sint-Niklaas heeft voor werkjaar 2023-2024 opnieuw ingetekend op de projectsubsidie voor het ontwikkelen en uitrollen van een actieplan straatintimidatie (actie zestien binnen Plan Samenleven). Dit project loopt van oktober 2023 tot oktober 2024 en omvat onder andere de verdere samenwerking met Plan International binnen het Safer Cities-project. Het Safer Cities programma is een 360° aanpak die de strijd aangaat tegen grensoverschrijdend gedrag in de publieke ruimte. In het vorige projectjaar lag de focus op sensibilisering, verkenning en analyse door middel van enerzijds het digitaal platform en anderzijds de organisatie van focusgroep sessies met jongeren, verenigingen en experten. Daarnaast werd er ook een sensibiliseringsactie uitgevoerd. De samenwerking dit jaar legt de nadruk op het uitvoeren van het lokaal actieplan straatintimidatie. Het actieplan wil elke vorm van grensoverschrijdend gedrag aanpakken in onze stad. Onder begeleiding van Plan International wordt het actieplan uitgerold waarbij er onder andere een stuurgroep wordt opgezet om dit een gedragen actieplan te maken, ook wordt een train de trainer aanbod voorzien naar jongerenverenigingen en vertegenwoordigers uit het feestmilieu, en zal er samengewerkt worden in het opzetten van een communicatiecampagne rond grensoverschrijdend gedrag in onze stad.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Plan International goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in het kader van Plan Samenleven. Bij de uitvoering van de acties van Plan Samenleven kan het lokaal bestuur beroep doen op de ondersteuning van het Agentschap Integratie en Inburgering. In dat kader is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, die met een jaar wordt verlengd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Integratie en Inburgering goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in het kader van Plan Samenleven, onder andere voor de actie 'versterken van het Nederlands'. Dit geeft de mogelijkheid om meer oefenkansen te (laten) organiseren. In het kader daarvan wordt een samenwerkingsovereenkomst met Ligo Waas en Dender afgesloten.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met Ligo Waas en Dender
goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in kader van Plan Samenleven, onder andere voor de actie 'uitvoeren actieplan integrale toegankelijkheid'. Dit geeft de mogelijkheid om sterker in te zetten op de reeds geformuleerde doelstellingen rond integrale toegankelijkheid. In kader daarvan wordt de samenwerkingsovereenkomst met Inter uitgebreid.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het addendum 2024 bij de samenwerkingsovereenkomst met Inter
goed te keuren.
Stadsbestuur Sint-Niklaas heeft subsidies ontvangen in kader van het Plan Samenleven, onder andere voor de actie versterken van het Nederlands. Dit geeft de mogelijkheid om meer oefenkansen te (laten) organiseren. In kader daarvan wordt de samenwerkingsovereenkomst met Avansa Waas en Dender uitgebreid.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst 2024 met Avansa Waas en Dender
goed te keuren.
De commissie voor de geschiktheid van het politiepersoneel (CGPP) besliste na een hoorzitting op 7 november 2023 dat een inspecteur van politie tijdelijk ongeschikt is en om de inspecteur tijdelijk op medisch pensioen te stellen voor de duur van twaalf maanden. Het tijdelijk medisch pensioen gaat in op 1 december 2023.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het tijdelijk medisch pensioen voor de duur van twaalf maanden van een inspecteur van politie te aanvaarden.
Een inspecteur van politie wil met vervroegd pensioen gaan op 1 december 2024. Hij bevindt zich momenteel reeds in non-activiteit voorafgaand aan het pensioen sinds 1 december 2022.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het ontslag en de pensioenaanvraag van betrokkene goed te keuren.
De deskundige projecten openbaar domein komt in aanmerking voor het verrichten van vaststellingen in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties, aangezien hij de wettelijke bij een erkende instelling voorziene opleiding met goed gevolg heeft beëindigd.
Aan de gemeenteraad wordt dan ook gevraagd de deskundige projecten openbaar domein met ingang van 1 januari 2024 aan te stellen als GAS-vaststeller.
De raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 19 december 2023 besloot enkele personeelsleden over te dragen naar het stadsbestuur.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze overdracht van personeel vanuit het OCMW goed te keuren. De overdracht gaat in op 1 januari 2024.